Cum să faci print screen în Windows 10

print screen windows 10

Probabil te-ai lovit până acum de necesitatea de a captura ceva de pe ecranul computerului tău. Ei bine, în rândurile ce urmează venim în ajutorul tău cu un ghid complet cu diverse metode de a face print screen în windows 10, fie că vorbim de întregul ecran, fie doar de o părticică a acestuia.

Print screen (Captură de ecran)

Una dintre cele mai simple metode de a face print screen în windows 10, este folosind tasta dedicată PrtSc situată în registrul superior din partea dreaptă a tastaturii. Pentru a captura întregul ecran doar apasă tasta PrtSc iar acesta va fi salvat automat în Clipboard. Pentru a salva fișierul poți lipi screenshot-ul în orice program permite inserarea de imagini cum ar fi Microsoft Word sau Paint.

Alt + Print Screen

Pentru a face print screen în Windows 10 doar ferestrei în care lucrați, apăsați simultan tastele Alt+PrtSc. Astfel captura ecranului va fi copiată în Clipboard putând fi lipită în programele ce permit adăugarea imaginilor ca și în metoda prezentată anterior.

Windows + Print Screen

O altă tehnică de a face Print Screen este de a apăsa concomitent tasta marcată cu logoul Windows și cea de PrtSc. Cele două taste folosite împreună vor avea ca rezultat salvarea întregului tău ecran în Imagini(Pictures)>Capturi de ecran(Screenshots).

Instrumentul Snip & Sketch

Dacă vrei să personalizezi, să adnotezi sau pur și simplu să distribui capturile de ecran, atunci Snip&Sketch este cea mai bună metodă de a face asta.

CITEȘTE ȘI  Cele mai bune plăci video pentru minat în 2021

Pentru a activa instrumentul Snip&Sketch folosește shortcut-ul  alcătuit din tastele Windows+Shift+S. Ecranul tău se va estompa iar în partea de sus a acestuia va apărea un mini meniu ce îți oferă patru posibilități: de a face o captură dreptunghiulară, o captură liberă ca formă, captura unei singure ferestre sau a întregului ecran. După ce ai făcut print screen cu opțiunea aleasă, acesta va fi salvat în Clipboard iar în partea din dreapta jos a ecranului va apărea o notificare de previzualizare. Apasă pe aceasta pentru a deschide aplicația Snip&Sketch în care poți edita print screen-ul înainte de a-l salva sau distribui.

Instrumentul Snipping (de decupare)

Pentru a porni instrumentul Snipping dă click pe Start, caută Snipping tool și selectează-l din rezultatele afișate. Folosește butonul Mode pentru a selecta metoda de capturare a ecranului după care dă click pe New pentru a face print screen.  După ce faci captura de ecran, aceasta se va deschide într-o nouă fereastră unde poți adnota, salva sau partaja cu Microsoft Outlook.

Game Bar (bara de jocuri)

 Poate fi folosită în majoritatea aplicațiilor și jocurilor Windows 10. Pentru a accesa bara de jocuri apasă tastele Windows+G. În meniul afișat apasă pe pictograma cu o cameră pentru a face print screen sau folosește shortcut-ul Windows+Alt+PrtSc. Poți înregistra și video apăsând butonul de înregistrare(Windows+Alt+R) incluzând sau nu și opțiunea de audio.

Capturile de ecran și videoclipurile realizate cu bara de jocuri sunt salvate în format PNG în Videoclipuri (Videos)>Capturi (Captures), însă le poți găsi și în bara de jocuri sub butoanele de screenshot și înregistrare apăsând pe Show all captures.

CITEȘTE ȘI  Cel mai bun hosting pentru WordPress din România: Top 3 oferte de pe piață

Print screen pe Microsoft Surface

Pentru a face print screen în windows 10 de pe device-urile Microsoft Surface trebuie doar să apăsați butonul de oprire/pornire și cel de mărire a volumului. Pentru a face o captură de ecran de pe Surface 3 sau o versiune anterioară va trebui să apeși butonul Windows+butonul de reducere a volumului. Ecranul se va estompa, iar captura de ecran va fi salvată în Imagini>Capturi de ecran.

Catalin
Fondator al siteului TechX.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.
%d blogeri au apreciat: