Cum ștergi o pagină în Word?

cum stergi o pagina in word
cum stergi o pagina in word

Una din cele mai întâlnite probleme în rândul utilizatorilor de Microsoft Word este pagina goală rămasă de cele mai multe ori la finalul documentului. Acest lucru poate lăsa o impresie neprofesionalistă persoanelor ce urmează să vizualizeze fișierul. În articol de astăzi, o să vă prezentăm cele mai simple modalități de ștergere a unei pagini în Word, fie că aceasta conține text sau nu. Aplicația Microsoft Word nu are o unealtă dedicată ștergerii paginilor, iar de aceea trebuie să facem manual acest lucru.

Cum ștergi o pagină în Word care conține text?

Pasul 1: Selectați pagina pe care doriți să o ștergeți

Primul pas în vederea ștergerii unei pagini în Word este de a vă asigura ca este selectată pagina în care doriți să modificați. Pentru a face acest lucru este suficient să selectați orice cuvânt sau literă din interiorul acestuia. Acest lucru se poate face în două modalități. Fie dați de rotiță până ajungeți la textul dorit, fie foloșiți funcția go to care poate fi accesată prin combinația următoare de taste: în Windows folosind Ctrl + G, iar pentru MacOS Option + CMD + G.

Pasul 2: Selectează toată pagina

Poate te întrebi dacă nu cumva ai făcut acest lucru deja în pasul anterior. Ei bine, nu. Acum este momentul să-i indicăm aplicație Word că dorim să ștergem nu doar o parte din text, ci întreaga pagină. Astfel că, deschidem din nou funcția go to descrisă mai sus, și tastăm page în chenarul Enter Page Number. Acum trebuie doar să apăsăm enter și mai apoi să închidem fereastra.

CITEȘTE ȘI  SSD vs HDD: Care este diferența și ce este recomandat să alegem

Pasul 3: Ștergerea paginii

Tot ce mai este de făcut este să apăsăm pe butonul de pe tastatură intitulat delete. Înainte de a face asta, este indicat să verificăm dacă pagina pe care dorim să o ștergem este cea care trebuie.

Cum ștergi o pagină albă în Word?

Marea majoritate a editoarelor de text au tendința să lase pagini goale la finalul documentului. Acest lucru este valabil și în cazul suitei Microsoft Word. Există însă câteva metode rapide pentru a șterge paginile goale.

Pasul 1: Apăsați CTRL + SHIFT + 8 sau ⌘ + 8 dacă folosiți un Mac pentru a afișa semnele de paragraf

Pasul 2: Selectați marca de paragraf

Pasul 3: Tastați 01 în căsuța dimensiune font, iar apoi apăsați ENTER

caseta dimensiune font wrod

Acum, pagina goală a dispărut și puteți continua tehnoredactarea articolului.

Varianta folosind PDF

Da, ai auzit bine. Este una din cele mai ușoare variante, conversia în PDF.

Pasul 1: Duceți-vă la Fișier, apoi apasă pe Salvează ca(Save as) și alegeți unde să se salveze fișierul PDF.

salvare pdf word

Pasul 2: Apasăți pe Opțiuni

Pasul 3: Sub intervalul de pagini, selectați pagina sau paginile ce nu conțin pagini albe.

interval de pagini word

Pasul 4: Apăsați OK, iar apoi Salvare

Catalin
Fondator al siteului TechX.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.
%d blogeri au apreciat: