Cum să-ți cureți ecranul laptopului tău?

Cum să-ți cureți ecranul laptopului tău

Am decis să scriu despre cum să-ți cureți ecranul laptopului tău după o experiență destul de neplăcută cu actualul meu laptop, un MacBook Pro de generație nouă, care în urma unui exces de soluție pentru curățat, s-a infiltrat lichid între ecran și protecția lui. Am reușit să rezolv această problema prin încălizirea ecranului, lucru pe care nu-l recomand, deoarece sunt șanse foarte mari de a distruge ecranul.

Amintindu-mi de acest nefericit eveniment, am luat decizia ca ar fi indicat să scriu despre cum să-ți cureți ecranului laptopului fără a afecta în vreun fel funcționarea acestuia.

Cum să eviți un dezastru

Una din principalele greșeli pe care oamenii le fac în încercarea de a curăța ecranul laptopului este de a pulveriza soluție de curățare direct pe ecranul dispozitivului, lucru pe care l-am facut și eu în trecut. Nu trebuie să fi vreun specialist IT pentru a înțelege că orice tip de lichid ce ajunge în interiorul unui laptop poate cauza un dezastru. De ce? Nimic mai simplu. Odată ce fluidul reușește să pătrundă, chiar dacă acesta este uscat, poate lăsa reziduuri minerale ce transportă electricitatea în locuri unde nu ar trebui să ajungă, crescând asftel riscul de coroziune in timp.

Laveta de microfibră, cea mai bună modalitate de curățare a ecranului

Cu o cârpă sau un material potrivit, o substanță de curățare poate fi complet inutilă. Lavetele de microfibră reprezintă cel mai bun material pentru curățarea ecranului laptopului dumneavoastră. Prosoapele de hârtie, folosite în special pentru curățarea ochelarilor, cârpele de uz casnic și bluzele vechi cresc riscul de deteriorare a ecranului, reușind să cauzeze zgârieturi fine la nivelul acestuia.

Cum să ștergeți ecranul unui laptop

Acum, știind ce tip de lavetă vă este necesară, putem să ne apucăm propriu-zis de ștergerea ecranului laptopului.

  1. Pulverizați pe laveta de microfibră soluția de curățat. Acest pas nu este neapărat necesar, în funcție de stratul de murdărie al ecranului puteți să folosiți sau nu soluție de curățat dedicată ecranelor.
  2. Dacă v-ați hotărât să folosiți soluție de curățat, nu pulverizați direct pe ecranul laptopului dumneavoastră.
  3. Începeți să ștergeți ușor ecranul începând din centru și continuând spre exteriorul ecranului, folosind mișcări circulare.
  4. Nu utilizați partea umedă a cârpei pentru a sterge colțurile laptopului deoarece puteti să introduceți soluție de curățat în ecran.
  5. Ștergeți ușor ecranul, fără a aplica presiune, până când suprafața ecranului devine curață și nu mai prezintă praf sau murdărie.

Concluzie

Este foarte important să menținem periodic curățenia ecranului dispozitivului nostru și să impiedicăm pe cât posibil depunerea murdăriei. În curățirea acestuia, este indiciat să nu pulverizăm soluția de curățat direct pe suprafața de contact și să folosim o lavetă de microfibră, pentru a impiedica apariția zgârieturilor fine la nivelul acestuia.

Catalin
Fondator al siteului TechX.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.
%d blogeri au apreciat: