Cum să instalezi iOS 14 pe iPhone-ul tau chiar acum

Apple a făcut schimbări majore în iOS 14, precum o redesenare a ecranului de start, ce implică întroducerea de widget-uri, o experiență îmbunătățită cu asistentul virtual Siri și posibilitatea de a testa anumite caracteristici ale aplicațiilor fără a fi nevoit să le descarci și să le instalezi pe dispozitiv. Află acum cum să instalezi iOS 14, noul sistem de operare Beta lansat de către Apple, urmărind articolul.

De reținut faptul că, fiind o versiune beta, este posibil ca experința de utilizare să nu fie una ideală, deoarece aceste tipuri de versiuni nelansate ale sistemelor de operare sunt marea majoritate pline de buguri.

Telefonul meu este compatibil cu noul sistem de operare iOS 14?

Apple a confirmat la WWDC 2020 că orice dispozitiv care este compatibil și care rulează iOS 13, va putea avea ultimul sistem de operare, iOS 14. Mai jos regăsești lista cu toate telefoanele compatibile:

 • iPhone SE (a doua generație)
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6S
 • iPhone 6S Plus
 • iPhone SE (prima generație)

Cum să instalezi iOS 14 Public Beta

 1. Folosind iPhone-ul, întră pe pagina https://beta.apple.com/profile/ pentru a-ți înscrie telefonul în programul de test iOS 14 Public Beta
 2. Apasă pe butonul Download profile
 3. O sa fi întrebat dacă dorești să desarci un profil pe telefonul tău. Apasă pe Allow
 4. Intră în setările telefonului, sub Apple ID, apasă pe Profile Downloaded
 5. Pe următorul ecran, apasă Install în colțul din dreapta sus pentru a instala profilul de iOS 14 Beta. Acest pas nu instalează efectiv, ci doar permite companiei Apple să-ți trimită ultimul sistem de operare pentru a fi instalat pe dispozitiv.
 6. După ce profilul este instalat, descărcarea ultimului sistem de operare, iOS 14, ar trebui să înceapă automat. După ce descarcarea a luat sfârșit, o să fi rugat să-ți restartezi telefonul.
 7. După acest pas, pe ecran o să apară o bară de progres. Această parte va dura ceva, așa că nu intra în panică.
CITEȘTE ȘI  Cum activezi Dark Mode pe Instagram în doar 4 pași

Cum actualizez la zi noul iOS 14?

Odată ce ați instalat software-ul beta, este foarte ușor să rămâneți actualizat la zi cu el. Tot ce trebuie să faceți este să verificați frecvent dacă a aparut cumva un update de software. Acest lucru îl puteți face foarte ușor, intrând în aplicație de Setări, apoi General, iar mai apoi întrând pe Software Update. Dacă există o versiune nouă beta, o puteți descărca la fel ca o versiune normală de iOS.

Ce riscuri implică instalarea unui iOS Beta?

Pentru cei care nu cunosc, sistemele de operare de tip beta sunt neterminate, astfel încât de cele mai multe ori vei întâmpina bug-uri, erori sau chiar și blocări ale telefonului. Cu alte cuvinte, nu trebuie să te aștepți ca versiunea de iOS 14 Beta să fie la fel de stabilă ca versiunea iOS 13.

Însă, dacă decizi că iOS 14 Beta este sistemul de operare pe care ți-l dorești pe dispozitiv, este foarte important să faci o copie de rezervă a iPhone-ului utilizând copia de rezervă arhivată(archived backup). Fără acest tip de arhivă este imposibil să reveniți la o versiune anterioară, deoarece politica Apple împiedică acest lucru.

Pentru a arhiva o copie de rezervă, deschideți iTunes, faceți clic pe Preferințe, apoi Dispozitive. Aici veți găsi lista cu toate copiile de siguranță. Faceți clic dreapta pe cea mai recentă copie și selectați Arhivă pentru a suprascrie cu noua copie.

Acum totul este în siguranță. În cazul în care nu vă place noul sistem de operare, sau întâmpinați dificultăți în utilizarea acestuia, se poate reveni foarte ușor la iOS 13.

Catalin
Fondator al siteului TechX.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.
%d blogeri au apreciat: