Cum să conectezi controllerul DualSense de PS5 pe calculator

Cum să conectezi controllerul DualSense de PS5 pe calculator

Dacă îți place aspectul noului controller DualSense lansat împreună cu consola PlayStation 5, află că poți să-l conectezi destul de ușor pe calculator. De reținut că, experința de joc nu va fi aceeași ca cea pe consola, unele funcții precum declanșatoarele adaptive și feedback-ul tactil nu sunt momentan disponibile pe PC.

Controllerul DualSense funcționează atât pe fir, folosind un adaptor de la USB-C la USB-A, cât și fără fir, atâta timp cât calculatorul tău are conexiune bluetooth.

Cum să conectezi controllerul DualSense de PS5 pe calculator prin USB

Pentru a putea conecta controllerul la PC prin USB este nevoie de un adaptor de la USB-C la USB-A, deoarece controllerul de PS5 folosește o mufă USB-C față de micro-usb-ul folosit până acum de generația anterioară. Dacă calculatorul tău are o mufă de tip USB-C, se poate conecta folosind un cablu USB-C la USB-C, întâlnit la marea majoritate a celor mai noi telefoane apărute.

După ce s-a conectat prin cablul USB la PC, Windows-ul ar trebui să-l recunoască automat, iar jocul poate începe în orice moment.

Cum să conectezi controllerul DualSense de PS5 pe calculator prin Bluetooth

Dacă dorești ca sesiunea de joc să se desfășoare fără un cablu dedicat, cea mai ușoară rezolvare este de a conecta controllerul la calculator prin Bluetooth. În cazul în care placa de bază are deja Bluetooth 2.0 se poate concta imediat. Dacă nu, este nevoie de un adaptor Bluetooth 2.0.

CITEȘTE ȘI  Când apare GTA 6? Conform zvonurilor, jocul va aduce schimbări semnificative

Se ține lung apăsat pe butoanele PS și Create pe manetă până când ledul de pe controller începe să clipocească. Apoi, se intră în meniul Bluetooth din Windows, se selectează Wireless Controller și se apasă pe numele manetei. Dacă îți este cerut un cod, tastează 0000.

Cum să conectezi controllerul DualSense de PS5 pe calculator prin Steam

Cea mai cunoscută platformă de jocuri, Steam, îți oferă posibilitatea de a conecta maneta direct prin serviciul lor. Pentru a face acest lucru este necesară parcurgerea următorilor pași: Faceți clic pe Steam => Setări => Controller => Setări generale ale controllerului. Conectează DualSense folosind o conexiune cu fir sau fără fir. Odată conectat, Steam vă va arăta acest lucru.

Catalin
Fondator al siteului TechX.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.
%d blogeri au apreciat: